Vrei sa contribui la dezvoltarea proiectului? Fa o donatie! Reţeaua noastră:  Romania flag România | Moldova flag Moldova | Blog Lucruri Gratis
Până acum s-au oferit 65310 produse.  Adăugaţi o ofertă
   

PRESA: Târg online de obiecte gratuite

News Item Date: 10/12/2009 7:19:21 PM

Luni, 12 octombrie 2009 - Cotidianul Adevarul

Pe site-ul www.lucrurigratis.ro sunt postate aproape 140 de produse care îşi aşteaptă noii proprietari. Cărţi, telefoane, încărcătoare, deco­raţiuni de interior, sandale sunt doar câteva dintre lucrurile oferite gratuit pe internet.

Bunurile aparţin braşovenilor care îşi fac curat în debara şi, în loc să le arunce la gunoi, preferă să le doneze celor care au nevoie de ele.

Ideea unui astfel de site îi aparţine lui Cristian Mosora (29 de ani), din Braşov, care a pornit de la premisa că face “o faptă bună”: “Sunt oameni care chiar nu îşi permit anumite lucruri şi le pot găsi pe un astfel de site. Pot întâlni astfel oameni care pot şi vor să îi ajute, pot să îşi facă prieteni noi. Sunt multe argumente care m-au convins să fac un astfel de site“.

O parte dintre oferte au fost postate chiar de el. „Am în casă o groază de lucruri pe care nu mă îndur să le arunc la gunoi, dar nici nu mai am ce să fac cu ele. Scopul meu este şi să prelungesc durata de viaţă a produselor şi să evit cheltuirea de bani pentru produse noi, cu atât mai mult în această perioadă de criză“, a spus tânărul, economist de meserie. Obiectele nu sunt date oricui. Pentru a putea obţine de pe site un obiect pe care vi-l doriţi, vi se analizează „reputaţia“.

Aveţi şanse să obţineţi ce vă doriţi dacă aţi oferit la rândul dumneavoastră produse de care alţii pot avea nevoie. Fiecare donator analizează cererile primite şi, după aproximativ trei săptămâni hotărăşte câştigătorul.

Reguli pentru donatori
Cei care vor să doneze sau să primească gratis lucrurile postate pe site trebuie să respecte câteva reguli: nu trebuie să ceară bani pe absolut nimic din ceea ce oferă, toate obiectele trebuie să fie legale, accesibile şi minorilor, trebuie să posteze poze clade cu produsul oferit şi să menţioneze dacă are defecte.

Iniţiatorul site-ului nu îşi asumă răspunderea asupra riscului la care se expune fiecare utilizator. Este opţiunea fiecarui membru al grupului asupra modului în care face schimbul de obiecte, cu atât mai mult dacă vreunul îl primeşte în casă pe donator sau pe doritor. www.lucrurigratis.ro a fost înfiinţat pe 1 iulie 2009, până acum la ofertă acumulându-se aproape 140 de produse.

sursa: http://www.adevarul.ro/articole/targ-online-de-obiecte-gratuite.html


Keywords: presa, adevarul, articol

Be the first to write a comment

Add your own comment

Aprecieri

You must be logged in to comment.

Mai multe noutăţi
Ultimele modificari: Feedback, Reputatie

Ultimele modificari: Feedback, Reputatie Citeşte tot articolul

3 update-uri

1. Poza membrilor, de la profil, poate fi văzută şi la dimensiune mare 2. Dezabonarea de la produse 3. Am început să retragem articolele abandonate pe site de ofertanţii lor Citeşte tot articolul

Noua pagina de profil + retragerea ofertelor

8 decembrie 2009 - Am imbunatatit pagina de profil utilizatori, am introdus optiunea de retragere a ofertelor Citeşte tot articolul

Blogul LucruriGratis

5 noiembrie 2009 - LucruriGratis are Blog ! Citeşte tot articolul