Vrei sa contribui la dezvoltarea proiectului? Fa o donatie! Reţeaua noastră:  Romania flag România | Moldova flag Moldova | Blog Lucruri Gratis
Până acum s-au oferit 65331 produse.  Adăugaţi o ofertă
   

kefir

Solicită moderare Solicită moderare 
Detalii ofertă Descriere
Culturi lactice. Cele două reguli de aur pentru a avea o cultură sănătoasă sunt:
- să nu atingă metal (se strecoară cu sită de plastic sau o batistă/tifon, se amestecă cu lingură de lemn/plastic, se păstrează în recipient de plastic/sticlă/lut);
- să nu atingă apa clorinată, de robinet.

Cum se face kefirul:
- strecurați bobițele din laptele anterior
- pregătiți laptele în care le veți pune (poate fi de orice fel, gras/slab, din comerț sau de la țărani, de la orice animal care dă lapte, unii fac și cu lapte vegetal)
- nu le clătiți! opțional, le puteți spăla cu puțin lapte dulce; ele oricum vor fi acoperite de un mucilagiu, este starea lor naturală;
- puneți cam o linguriță de bobițe într-un borcan de 500 ml lapte
- lăsați la temperatura camerei între 12 și 24 ore (dacă durează mai mult sau mai puțin să se prindă, modificați cantitatea de lapte ca să obțineți intervalul ăsta), într-un recipient neînchis ermetic
- după ce s-a făcut, dacă vă place acidulat, îl puteți strecura și ține într-un borcan închis, la frigider, cam o zi - va deveni puțin înțepător la limbă, datorită dioxidului de carbon.

După ce v-ați făcut de 2-3 ori, veți vedea cum crește cantitatea de culturi; dacă nu mai aveți nevoie de atât de mult, puteți păstra doar o linguriță, iar restul să îl faceți cu blenderul și să îl beți în kefir (sau să îl dați la câine/găini/vecini etc.)
Dacă nu vă mai trebuie pentru o perioadă scurtă, îl puteți lăsa în lapte, chiar deja fermentat, timp de o săptămână-10 zile, la frigider.
(Laptele va deveni foarte acru, dar îl puteți strecura cu un tifon și face un fel de brânză de vaci din el, care e puțin astringentă și e foarte bună pe pâine, cu sare sau cu verdeață.
Zerul îl puteți folosi la pâine, clătite sau alte rețete, în loc de apă sau lapte; sau îl puteți mânca, cu cereale)

Dacă nu vă trebuie o perioadă mai lungă, îl puteți îngheța, astfel: scoateți boabele din lapte, puneți pe șervețele până se usucă complet (câteva ore), acoperiți din belșug cu lapte praf și puneți într-o pungă în congelator - așa ține câteva luni. Când vreți să îl folosiți din nou, îl lăsați să se dezghețe la temperatura camerei, în lapte proaspăt.

Defecte
Expediez prin poștă oriunde în țară. Câștigătorul va plăti 7 lei pentru transport, la ridicarea coletului.

Categorii
În ce stare se află articolul: 
Data adăugării:  30.08.2013 11:54:07
Data expirării:  29.09.2013 11:46:54
Metode de livrare disponibile: 
  – Prin livrare personală în Cluj Napoca (Cluj)
  – Posta (Livrare folosind serviciile Postei. 4-5 zile pentru livrare in tara. Posibilitate de plata la livrare in sistem ramburs. Taxele de livrare suportate de castigator.)
Oferit de:  Ligia
Câştigătorul ofertei:  Anarchyna
Status:  Finalized
Îți place această ofertă? Spune și prietenilor tăi despre ea!  Bookmark and Share
Utilizatori abonaţi deja la acest produs
Anarchyna
Doreşti acest articol? Vreau să primesc!

Trebuie să fii autentificat pentru a te putea înscrie la oferte.

Comentarii sau întrebări despre acest produs
kefir