Vrei sa contribui la dezvoltarea proiectului? Fa o donatie! Reţeaua noastră:  Romania flag România | Moldova flag Moldova | Blog Lucruri Gratis
Până acum s-au oferit 65326 produse.  Adăugaţi o ofertă
   

kefir

Solicită moderare Solicită moderare



 
Detalii ofertă Descriere
Culturi lactice.
Cele două reguli de aur pentru a avea o cultură sănătoasă sunt:
- să nu atingă metal (se strecoară cu sită de plastic sau o batistă/tifon, se amestecă cu lingură de lemn/plastic, se păstrează în recipient de plastic/sticlă/lut);
- să nu atingă apa clorinată, de robinet.

Cum se face kefirul:
- strecurați bobițele din laptele anterior
- pregătiți laptele în care le veți pune (poate fi de orice fel, gras/slab, din comerț sau de la țărani, de la orice animal care dă lapte, boabele nu sunt pretențioase)
- dacă vreți, le puteți spăla cu puțin lapte dulce
- puneți cam o linguriță de bobițe în 500 ml lapte
- lăsați la temperatura camerei între 12 și 24 ore (dacă durează mai mult sau mai puțin să se prindă, modificați cantitatea de lapte ca să obțineți intervalul ăsta), într-un recipient neînchis ermetic
- după ce s-a făcut, dacă vă place acidulat, îl puteți strecura și ține într-un borcan închis, la frigider, cam o zi - va deveni puțin înțepător la limbă.

După ce v-ați făcut de 2-3 ori, veți vedea cum crește cantitatea de kefir; dacă nu mai aveți nevoie de atât de mult, puteți păstra doar o linguriță, iar restul să îl faceți cu blenderul și să îl beți în kefir (sau să îl dați la câine/găini etc.)
Dacă nu vă mai trebuie o perioadă scurtă, îl puteți lăsa în lapte, chiar deja fermentat, timp de cam o săptămână, la frigider.
Laptele va deveni foarte acru, dar îl puteți strecura și face un fel de brânză de vaci din el, care e puțin astringentă și e foarte bună pe pâine, cu sare sau cu verdeață.
Zerul îl puteți folosi la pâine, clătite sau alte rețete, în loc de apă sau lapte; sau îl puteți mânca, cu cereale)

Dacă nu vă trebuie o perioadă mai lungă, îl puteți îngheța: scoateți din lapte, puneți pe niște șervețele până se usucă complet (cam o zi), acoperiți din belșug cu lapte praf și puneți într-o pungă în congelator - așa ține câteva luni, iar când vreți să îl folosiți din nou pur și simplu îl lăsați să se dezghețe la temperatura camerei, în lapte proaspăt.

Defecte
Doresc să îl predau personal, nu prin poștă.

Categorii
În ce stare se află articolul: 
Data adăugării:  02.04.2013 22:47:50
Data expirării:  02.05.2013 22:47:41 - Numărul de prelungiri a perioadei de înscrieri pentru acest produs: 1
Metode de livrare disponibile: 
  – Prin livrare personală în Cluj Napoca (Cluj)
Oferit de:  Ligia
Câştigătorul ofertei:  oanaro21
Status:  Finalized
Îți place această ofertă? Spune și prietenilor tăi despre ea!  Bookmark and Share
Utilizatori abonaţi deja la acest produs
iulia1900 oanaro21
Doreşti acest articol? Vreau să primesc!

Trebuie să fii autentificat pentru a te putea înscrie la oferte.

Comentarii sau întrebări despre acest produs



Solicită moderare Solicită moderare StefB  (3/26/2013 1:29:50 PM)

Buna ideea cu aceasta oferta, poate avem si in Bucuresti posesori de granule de kefir disponibile.

Solicită moderare Solicită moderare lillarabela  (3/27/2013 6:55:56 PM)

dar noi, cumparand kefir, nu-l putem 'inmulti?'
imi plac comentariile tale StefB ( ..le-am mai vazut pe cele referitoare la vederile cu Giurgiu)

Solicită moderare Solicită moderare Ligia  (4/1/2013 11:08:59 AM)

Nu, din păcate nu puteți, altfel Napolact și Danone și-ar pierde clienți :) Am încercat și eu mai demult.
Ei strecoară laptele, la fel cum facem și noi acasă, iar coloniile de bacterii și fungi se găsesc doar în granule. Nu e ca la iaurt, smântână sau lapte bătut, unde culturile se înmulțesc în tot laptele și se poate lua o lingură de smântână ca să facem iaurt în casă.

Solicită moderare Solicită moderare Ligia  (4/1/2013 11:10:57 AM)

Dacă o persoană din București e dispusă să dea mai departe, pot trimite o singură dată prin poștă.
Nu aș vrea să trimit de mai multe ori în diverse părți ale țării, deoarece nu pot trimite cu plata ramburs. Cheltuielile, deși mici pentru un colet de câteva grame, trebuie să le suport eu de fiecare dată.

Solicită moderare Solicită moderare iulia1900  (4/3/2013 10:25:07 AM)

Puteti sa trimiteti cu plata ramburs...dvs nu platiti nimic...toate taxele sunt suportate de destinatar.

Solicită moderare Solicită moderare Ligia  (4/3/2013 5:52:49 PM)

Așa am crezut și eu. Dar la oficiul poștal mi s-a spus că nu e așa. Poate că trebuie coletul să aibă o anumită greutate minimă pentru a-l trimite astfel.
Mie mi s-a spus că pot doar să îl trimit dacă achit taxa de livrare(adică vreo 7 RON), iar dacă vreau pot să cer apoi plata (adică să spun că coletul are o valoare egală cu suma pe care am plătit-o pe taxe) ramburs.
Deci banii oricum trebuie să îi dau când îl trimit. Iar apoi ar fi jenant pentru mine să cer 7 lei de la destinatar.

Solicită moderare Solicită moderare iulia1900  (4/3/2013 8:05:34 PM)

Daca imi dati adresa sau un nr cont...eu va trimit banii...nu va dati seama cat imi doresc ciuperca...eu nu beau lapte dulce si laptele acru nu se compara cu kefirul.

Solicită moderare Solicită moderare Ligia  (4/3/2013 11:37:01 PM)

Bine, dacă vi-l doriți așa mult și vreți să și dați mai departe în continuare, o să vă trimit. Dați-mi un mesaj privat.

Solicită moderare Solicită moderare iulia1900  (4/4/2013 9:52:30 AM)

Eu v-am lasat nr de tel cand m-am abonat la produs...

Solicită moderare Solicită moderare Ligia  (4/4/2013 10:13:09 AM)

Atunci înseamnă că îl voi afla numai după încheierea perioadei de ănscrieri.

Solicită moderare Solicită moderare iulia1900  (4/4/2013 11:56:16 AM)

O sa dureze o vesnicie...nu am reusit sa va trimit un mesaj...nu stiu cum.Nr meu este 0763898675,daca doriti ma puteti suna.

Solicită moderare Solicită moderare Alexandra RM  (4/4/2013 1:26:31 PM)

Iulia sau Ligia, ma puteti ajuta si pe mine cu ciupercuta? eu am avut-o acum un an - doi, dar am dat-o cuiva care avea nevoie si mi-a omorat-o. Uite, va las si nr meu, in caz de ceva: 0729.60.21.49

Solicită moderare Solicită moderare iulia1900  (4/4/2013 3:56:25 PM)

daca o primesc de la Ligia promit ca trimit si eu mai departe.

kefir