Vrei sa contribui la dezvoltarea proiectului? Fa o donatie! Reţeaua noastră:  Romania flag România | Moldova flag Moldova | Blog Lucruri Gratis
Până acum s-au oferit 64715 produse.  Adăugaţi o ofertă
   

Reformatorii si copiii lor vitregi - Leonard Verduin

Solicită moderare Solicită moderare 
Detalii ofertă Descriere
REFORMATORII SI COPIII LOR VITREGI
Introducere la ediţia în limba română
Mişcarea ecumenică doreşte lansarea unei noi epoci în istoria creştinismului, epoca „post-denominaţională”, în care diferenţele dintre denominaţii sunt tot mai şterse, mai puţin vizibile. Credem că baptiştii, de când sunt implicaţi activ în ecumenism, se confruntă cu o profundă criză de identitate.
Aceasta se datorează în bună măsură necunoaşterii propriei istorii. Lucrarea de faţă contribuie la suplinirea acestei nevoi,fiind un ajutor important în cunoaşterea mai bună a înaintaşilor noştri – a istoriei, doctrinelor şi practicilor specifice care îi făceau diferiţi atât de catolici, cât şi de protestanţi.
Ceea ce îi deosebea pe anabaptişti de protestanţi era în primul rând felul în care înţelegeau biserica. Bazaţi pe Noul Testament, ei predicau biserica drept „Gemeinde”, adică „strângere, adunare” a credincioşilor, respingând conceptul catolic şi cel protestant de biserică universală sau teritorială.
Diferenţele privitoare la natura bisericii au făcut ca tabăra „copiilor vitregi” să stea singură în faţa atacurilor reunite ale taberelor protestantă şi catolică. Conflictul, actual şi pentru noi, a existat în fiecare veac începând de la Constantin cel Mare până astăzi între cei care luptă pentru modelul de biserică a Noului Testament şi cei care apără hibridul nefiresc rezultat în urma unirii religiei lui Cristos cu puterile acestei lumi.
Autorul provine din rândurile protestanţilor, deci nu poate fi acuzat că ar fi părtinitor sau subiectiv în favoarea cauzei (ana)baptiste. Metoda de investigaţie este academică, sursele sale sunt atent alese, iar interpretarea lor este ireproşabilă. Toate acestea fac din prezentul volum o lucrare-eveniment pe care o prezentăm cu bucurie publicului românesc.
Raul Enyedi

Defecte
CARTE NOUA!

Categorii
În ce stare se află articolul: 
Data adăugării:  05.04.2013 7:38:05
Data expirării:  13.04.2013 7:37:58 - Numărul de prelungiri a perioadei de înscrieri pentru acest produs: 1
Metode de livrare disponibile: 
  – Posta (Livrare folosind serviciile Postei. 4-5 zile pentru livrare in tara. Posibilitate de plata la livrare in sistem ramburs. Taxele de livrare suportate de castigator.)
Oferit de:  o_voce
Câştigătorul ofertei:  paulycu
Status:  Finalized
Îți place această ofertă? Spune și prietenilor tăi despre ea!  Bookmark and Share
Utilizatori abonaţi deja la acest produs
paulycu
Doreşti acest articol? Vreau să primesc!

Trebuie să fii autentificat pentru a te putea înscrie la oferte.

Comentarii sau întrebări despre acest produsSolicită moderare Solicită moderare o_voce  (3/28/2013 9:16:16 PM)

Taxele postale sunt suportate de mine!

Reformatorii si copiii lor vitregi - Leonard Verduin