Vrei sa contribui la dezvoltarea proiectului? Fa o donatie! Reţeaua noastră:  Romania flag România | Moldova flag Moldova | Blog Lucruri Gratis
Până acum s-au oferit 65539 produse.  Adăugaţi o ofertă
   

Raport catre El Greco - Kazantzakis

Solicită moderare Solicită moderare 
Detalii ofertă Descriere
Raport catre El Greco este un bildungsroman autobiografic, în care Kazantzakis se descoperă călătorind singur şi hrănidndu-şi sufletul cu idei, gânduri, cărţi, religie şi oameni.
O fi având înflorituri sau distorsionări a realităţii, de amorul artei sau din cauza batrâneţii – totuşi a scris-o la 78 de ani – dar oricum ai întoarce-o, tot autobiografie rămâne.

Începe înca de la stramoşii lui, trece prin poveştile copilăriei, prin descrierile părinţilor, ale profesorilor, ale locurilor, în special a Cretei sale dragi, în numele căreia şi-a dus toată existenţa, dar cel mai mult trece prin torturile sufletului în căutarea acelei entităti care să îi poată răspunde la întrebările care nu-i dau pace. Îşi ia drept călăuzitori în viaţă 4 mari nume sacre (Iisus, Buddha, Lenin şi Odiseu), la care mai adaugă şi mai renunţă la câteva pe drum (Nietzsche, Istrati, Zorba). Aceste nume îl poartă de pe culmile extazului în prăpastiile agoniei, îl aruncă din mănăstirile şi de pe munţii Greciei în Italia pitorească, din Ierusalim şi de pe muntele Sinai, unde-l caută cu ardoare pe Dumnezeu, din nou în Creta, apoi la Paris, unde îl descoperă pe Nietzsche. Chinuit o viaţă întreagă şi rupt între căutarea lui Dumnezeu şi trăirea vieţii în slujba trupului, cel mai rău lucru care i se putea întâmpla a fost descoperirea lui Nietzsche. Ateu convins, filosoful n-a facut decât să-l confuzeze şi mai mult pe Kazantzakis, să-i dea peste cap toate ideile şi convingerile cu care, oricum, nu trăia în armonie.

De la Paris, trece prin Viena şi îl descoperă pe Buddha, iar de la Berlin ajunge în Rusia, întărâtat de o evreică şi idolatrizându-l pe Lenin. Aici îl cunoaşte pe scriitorul român Panait Istrati, cu care leagă o prietenie plină de admiraţie şi chiar îl aminteşte în scrierile sale. Asemeni fiului risipitor, chiar unul dintre capitole se numeste asa, Kazantzakis se întoarce în Creta, unde-l cunoaşte pe Zorba.

Defecte
Este o carte veche, cumparata de laanticariat, cu paginile ingalbenite, cu scris vechi de masina.

Categorii
În ce stare se află articolul: 
Data adăugării:  13.07.2013 10:37:24
Data expirării:  27.07.2013 10:35:15
Metode de livrare disponibile: 
  – Prin livrare personală în Brasov (Brasov)
  – Posta (Livrare folosind serviciile Postei. 4-5 zile pentru livrare in tara. Posibilitate de plata la livrare in sistem ramburs. Taxele de livrare suportate de castigator.)
Oferit de:  laleauaneagra
Câştigătorul ofertei:  paulycu
Status:  Finalized
Îți place această ofertă? Spune și prietenilor tăi despre ea!  Bookmark and Share
Utilizatori abonaţi deja la acest produs
paulycu
Doreşti acest articol? Vreau să primesc!

Trebuie să fii autentificat pentru a te putea înscrie la oferte.

Comentarii sau întrebări despre acest produs
Raport catre El Greco - Kazantzakis